Utasbiztosítás

 

Amikor az ember belföldi, külföldi utazást tervezgeti - legyen szó magán vagy hivatalos célú -, érdemes elég nagy figyelmet fordítani arra is, hogy egy jó utasbiztosítást kössünk. Egy utazás során gondok már az indulás pillanatában is adódhatnak, gondoljunk csak arra, mi van, ha a reptéren lába kél csomagjainknak, poggyászunknak. És bár ez is nagy kellemetlenségeket okozhat, de van ennél sokkal rosszabb is, pl. egy külföldi baleset, és ha még kórházi ellátásra, ápolásra is szorulunk, a kiadásaink hirtelen az egekbe szökhetnek, amit utasbiztosítás nélkül bizony saját zsebből kényszerülünk kifizetni.

Ezért magunk is könnyűszerrel beláthatjuk, hogy egy jó utasbiztosításnak több előnye van, vagyis érdemes nem csak a kiadási oldalát nézni, amikor utasbiztosítást kötünk.

Az utasbiztosítási piac jelenlegi állása szerint ezen termékek köre is rohamtempóban bővül. A széles választék miatt mára már érdemes a szakemberek véleményét is díjmentesen kikérni.

Az utasbiztosítás díja nyilván függ attól, hogy hány évesen utazunk, hogy merrefelé a világban, hogy mivel utazunk, és hogy mennyi időt tartózkodunk idegen helyen, mielőtt hazaérménk, de természetesen nem elhanyagolható az utazásunk alatti tevékenységünk sem, melyet bizonyos esetekben mindenképp jelezni kell a biztosító felé.

Ha például élünk-halunk a vizes sportokért, szörfölni kívánunk, vagy netán valami még veszélyesebb, extrém sportot szeretnénk űzni, kipróbálni külföldi nyaralásunk, kinn tartózkodásunk során, még a magasabb utasbiztosítás díjak mellett is érdemes lehet elgondolkoznunk egy olyan utasbiztosítás megkötésén, mely ezekre a sportbiztosítás modulokra is kiterjed. Hiszen ilyenkor a balesetveszély is fokozottabb.

Az utasbiztosításoknál mint azt korábban is említettem akár már 65 év felett is kötelezhetnek bennünket 100%-os pótdíj megfizetésére. Ez érthető a biztosítók részéről, hiszem a biztosító kockázata egy idősebb ember esetén nyilvánvalóan nagyobb.

Érdemes olyan utasbiztosítást kötni, mely felelősségbiztosítás modulokat is magában foglal, így, ha másnak okoznak kárt is számíthatunk a biztosítónk segítségére.

Az utasbiztosításokra egyformán jellemző, ha kár történik, arról értesíteni kell lehetőleg azonnal a biztosítót. Mindezt könnyű szerrel megtehetjük annak 24 órás assistance szolgálatán keresztül, melyet telefonon át külföldről is könnyűszerrel elérhetünk, és többnyire díjmentesen hívható.

Bár van olyan biztosító, ahol szinte közvetlen az utazás előtt is megköthetjük utasbiztosításunkat akár online úton is, de csak Magyarország területéről, mégis azt tanácsoljuk, hogy biztosítását lehetőleg az indulás előtti napon legkésőbb kösse meg.

 

Kérjük, ha további információra van szüksége vagy kérdése van, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Kérem válassza ki milyen ügyben keres minket!
Fájlok feltöltése
Browse Files
Az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat megismertem, adataim kezeléséhez hozzájárulok.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre.
Küldés

Partnereink