A felelősséggel kapcsolatban a Polgári Törvénykönyv (PTK) szabályozása egyértelműen fogalmaz:

“6:519. § [A felelősség általános szabálya]

Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól a károkozó, ha bizonyítja, hogy magatartása nem volt felróható.”

 

Vagyonvédelmi felelősségbiztosítás

 

A vagyonvédelmi szakmai felelősségbiztosítás megtéríti a biztosított tevékenység ellátása során a biztosított cég vagy egyéni vállalkozó által a tevékenység ellátására kötött megbízási, vagy a vagyonvédelmi rendszer tervező és szerelő tevékenység esetében a vállalkozási szerződésből származó kötelezettségeinek megszegésével a megbízójának, illetve a szakmai szabályok megszegésével harmadik személyeknek okozott olyan károkat, amelyekért a biztosított a magyar polgári jog szabályai szerint kártérítési felelősséggel tartozik.

A vagyonvédelmi szakmai felelősségbiztosítás feltételeiben számos olyan eset van, amire nem fizet a biztosító, csak ha külön jelzi az ügyfél a biztosítás megkötésekor, hogy erre is szeretné kiterjeszteni a biztosítást. Például külön meg kell jelölni, ha a vállalkozás foglalkozik magánnyomozással vagy egyéb kiemelten veszélyes tevékenységgel: pénz vagy értékcikk szállítása és őrzése, vagyonvédelmi tevékenység távfelügyeleti rendszer üzemeltetésével; vagyonvédelmi biztonságtechnikai rendszerek telepítése, tervezése és üzemeltetése; és építési területek őrzése. Biztosítás kötés előtt, vagy meglevő biztosításuk felülvizsgálatakor kérdezzenek rá, hogy minden szükséges kiegészítő tevékenységre kiterjed-e a biztosításuk.

 

Kérjük, ha további információra van szüksége vagy kérdése van, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Kérem válassza ki milyen ügyben keres minket!
Fájlok feltöltése
Browse Files
Az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat megismertem, adataim kezeléséhez hozzájárulok.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre.
Küldés

Partnereink