A vállalkozói felelősségbiztosítás segítségével céged akkor is helyt tud állni, amikor önhibáján kívüli esemény szól közbe.

A vállalkozói felelősségbiztosítás egyre elterjedtebb a komplex szolgáltatást vagy összetettebb termékeket kínáló cégek körében. Ugyanis minél nagyobb, bonyolultabb egy feladat, főleg ha még szűkös határidővel is szükséges elkészíteni, annál nagyobb a hibázás lehetősége. Az ebből adódó károk kifizetése pedig egyetlen cégnek sincs az éves büdzséjébe betervezve. Ilyenkor jöhet jól egy meglévő vállalkozói felelősségbiztosítás, amely a cég helyett megtéríti a tevékenységével, a szolgáltatásával vagy az általa forgalmazott termék használatával okozott személyi sérüléses vagy dologi, esetleg vagyoni károkat.

Kiknek érdemes vállalkozói felelősségbiztosítást kötniük?

Ha nagyon tág értelemben szeretnénk válaszolni a kérdésre, akkor vállalkozói felelősségbiztosítást minden olyan cégnek érdemes kötnie, ahol szolgáltatást nyújtanak, vagy termékeket gyártanak, forgalmaznak. Természetesen a tevékenységtől függően már érdemes szűkíteni az érintettek halmazát.

Mi a közös egy logisztikai cégben és egy fodrászatban? Mindkettő szolgáltatást nyújt az ügyfelei számára, és mindkét esetben az elvégzett munka színvonala határozza meg a vevői elégedettséget. Ugyanakkor az esetleges károk teljesen más aspektusban mozognak. Míg a fodrász esetében egy pontatlanul levágott tincs vagy a tervezettnél egy árnyalattal sötétebb hajszín nem okoz anyagi veszteséget a vevő számára, addig a szállítás közben megsérült hat raklap televízió már komolyan befolyásolni tudja mind a megbízó, mind a megbízott fuvarcég financiális életét.

A vállalkozói felelősségbiztosítás a váratlan eseményekből következő anyagi kár azonnali kifizetésének terhét emeli le a cég válláról.

Milyen események esetében jöhet jól a vállalkozói felelősségbiztosítás?

A következőkben bemutatunk néhány tipikus esetet, amikor klasszikusan életmentő tud lenni a vállalkozói felelősségbiztosítás.

  • Senki nem láthatja előre, hogy az úthiba miatt defektet kapott hűtőautó kénytelen órákat vesztegelni az autópályán a nyár kellős közepén, miközben hátul több száz kiló mirelit áru olvadozik a hőségtől. Az élelmiszer-kereskedőt súlyos kár érte, ám a szállító cég felelősségbiztosításának hála, a vesztesége minimálisra csökken.

  • Egy újonnan nyíló étterem számára nagykonyhai gépeket szállítanak be külföldről, és szerelnek be az üzemi területre. Ám a bekötés hibás, amely így egy teljes napra leveri a biztosítékot az étteremben, amely forgalomkieséshez és a hűtőszekrények leállása miatt kidobott alapanyagokhoz köthető anyagi kárhoz vezethet. A veszteséget ebben az esetben a forgalmazó által kötött biztosítás fedezi az étterem számára.

  • Egy gyár mezőgazdasági gépeket készít, egyedi igények alapján. Azonban az egyik ügyfélnél az előírásnak megfelelő használat mellett mégis történik egy kis baleset: egy csavar a gépben selejtes, ezért elenged, és egy elszabaduló alkatrész 8 napon túl gyógyuló sérülést okoz a használójánál. A munkából történő kiesés miatti anyagi kárt a gyártó által megkötött biztosítás fedezheti.

A fenti példákból látható, hogy a vállalkozói felelősségbiztosítás nem egy séma alapján épül fel. Fontos mérlegelni a vállalkozás által nyújtott szolgáltatásokkal vagy termékekkel járó veszélyeket és megelőzni a váratlan események okozta jelentős anyagi károkat.

Amennyiben szeretnél vállalkozásod számára felelősségbiztosítást, keress meg bátran a lenti elérhetőségeken, hogy a megfelelő ajánlatot találjuk meg céged számára.

Kérem válassza ki milyen ügyben keres minket!
Fájlok feltöltése
Browse Files
Az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat megismertem, adataim kezeléséhez hozzájárulok.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre.
Küldés

Partnereink