Jogvédelmi biztosítás

 

Nem is gondolnánk, hogy ez a biztosítási módozat a koronavírus járvány miatt, annak jelenlegi és várható munkajogi hatásai miatt, egyre inkább előtérbe kerülhet. Számolni kell ugyanis azzal, hogy a járvány nemzetgazdasági hatásai miatt munkavállalók tömegét érheti jogi érdeksérelem a munkaviszonyukat érintően. De természetesen egyéb esetekben is lehet fontos e fedezet.

Mikor lehet szüksége jogvédelmi biztosításra?

  • ha munkáltatója jogtalanul felmond Önnek
  • ha új lakás vásárlása során jogi érdeksérelem éri
  • ha közlekedési balesetet szenved
  • ha hibás terméket vásárol
  • ha csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatását
  • ha örökölt ingatlannal jogi problémák adódnak
  • ha jó hírnevét sérelem éri, például közösségi oldalakon
  • ha a különböző hatóságokkal gyűlik meg a baja, esetleg az adóhatósággal
  • ha gondatlanságból bűncselekmény elkövetőjévé válik.

A biztosítók általában több féle csomagot kínálnak, melyek közül kiválasztani az Ön számára is megfelelő biztosítási védelmet javasolt egy szakértő hozzáértését is segítségül hívni. A következő tipikus fedezeteket tartalmazhatják a jogvédelmi biztosítások, melyeket egy-egy példán keresztül mutatunk be:

 

Munkajogi jogvédelem

Ügyfelünk GYES után szeretett volna visszamenni munkahelyére. Munkáltatója nem vette vissza, ehelyett postán közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésről kapott levelet, ezzel együtt pedig a megszűnéskor kiállítandó iratokat. Ügyvédi segítséget adtunk ügyfelünknek, és így a munkaviszony jogellenes megszüntetése miatt kártérítésre kötelezték a munkáltatót.

 

Kártérítési jogvédelem

A vasútállomáson nem nyílt ki a vonat ajtaja, ezért ügyfelünk egy másik ajtón szállt le, viszont addigra a vonat elindult. Emiatt ügyfelünk leesett a vonatról és eltört az alkarja és az arccsontja. Ügyfelünknek peren kívüli eljárásában segítettünk kártérítési igénye érvényesítésében.

 

Szerződéses jogvédelem

Ügyfelünk kazánja még a garanciális időszakban meghibásodott, szivárgott belőle a víz. A szakszerviz azt állapította meg, hogy a hiba helytelen bekötés miatt történt, emiatt nem történt meg a készülék cseréje. Segítségünkkel peres eljárás után a forgalmazó kicserélte a kazánt.

 

Termékfelelősségi jogvédelem

Ügyfelünk kávéfőzője felrobbant, és emiatt a konyha fala újrafestésre szorult. Az általunk biztosított ügyvéd segítségével a gyártó kártérítést fizetett.

 

Ingatlan jogvédelem

Ügyfelünk társasházában az egyik lakó rendszeresen a garázsok előtt parkolt, így azokat nem lehetett használni. Mivel ezt a problémát nem tudták egymás között rendezni, ügyvédi segítséget adtunk ügyfelünknek.

 

Személyiségi jogvédelem

Ügyfelünket egyik munkatársa rendszeresen szidalmazta és becsületsértő jelzőkkel illette a Facebookon. Az emiatt kialakult szóbeszéd miatt elbocsátották állásából. Ügyvédi segítségünkkel ügyfelünk munkaviszonyát visszaállították, és személyiségi jogainak megsértése miatt kártérítést kapott.

 

Szociális és társadalombiztosítási jogvédelem

Ügyfelünk rendszeres szociális járadékát a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság megszüntette, majd fellebbezése után is fenntartotta ezt az állapotot. Ügyvédi segítségünkkel a bíróság hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárásra kötelezte a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságot, aminek eredményeképpen visszakapta a járadékot.

 

Öröklési jogvédelem

Ügyfelünk édesapjának halála után kiderült, hogy végrendeletében az ügyfél féltestvérére hagyta a családi házat. Ügyfelünk segítséget kért a végrendelet érvényességének megállapításában. Kiderült, hogy a végrendelet egyik tanúja maga a féltestvér volt, így az érvénytelen. Ezután megadtuk az ügyvédi segítséget a végrendelet megtámadására.

 

Büntető és szabálysértési jogvédelem

Ügyfelünk kutyája kiszökött a kertből és megharapott egy járókelőt, akinek 8 napon túli sérülései lettek. Ügyfelünkkel szemben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt büntetőeljárás indult. Ügyvédi segítséget biztosítottunk az eljárásra.

 

Sértetti, tanúi jogvédelem

Ügyfelünket megpofozta a szomszédja, és 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. Ügyvédi segítséget nyújtottunk a szomszéddal szembeni feljelentés megtételére és a büntetőeljárásban ügyfelünk sértetti képviseletére.

 

Okiratszerkesztési jogvédelem

Ügyfelünknek ügyvédi segítséget nyújtottunk nyaralója megvásárlásához. Az ügyvéd részt vett az egyeztető tárgyalásokon, elkészítette az adásvételi szerződést és a földhivatali ügyintézést elvégezte.
Ez a szolgáltatás a választott csomagtól függően a szerződésben meghatározott idő elteltével igényelhető.

 

Gépjármű jogvédelem

Ügyfelünket egy végrehajtó cég kereste meg parkolási bírságok behajtása miatt. Ügyfelünk semmilyen értesítést, felszólítást nem kapott korábban arról, hogy tartozása lenne. Ügyvédi segítségünkkel sikerült bizonyítani, hogy a kérdéses követelés már elévült, ezért ügyfelünk fizetési kötelezettsége megszűnt.

 

Előzetes képviseleti jogvédelem

Ügyfelünket zebrán való átkelés közben elütötte egy autó, és eltört a kulcscsontja. Az ügyfelünknek ügyvédi segítséget adtunk a kárigény összeállításában, a kárösszeg megállapításában. A károkozó felelősségbiztosítója a kárigény benyújtása után teljeskörűen kifizette az ügyfél kárát.

 

Általános jogi tanácsadás

Ügyfelünket válás után volt felesége beperelte az elmaradt gyermektartás megfizetése és gyermekelhelyezés érdekében. Ügyfelünket ügyvédi segítségünkkel felkészítettük az első tárgyalásra és jogi tanácsokkal láttuk el.

 

Cégautó jogvédelem

Ügyfelünk céges gépkocsijára egy este valaki sörösdobozt dobott, és betört a szélvédő, valamint sérült a motorháztető. A Casco biztosításra a cég bejelentette a kárt, de a szemle után a kárrendezés leállt. Ügyvédi segítségünkkel rövid átfutási idővel megtörtént a kár kifizetése.

 

Hatósági jogvédelem

Ügyfelünk családi házat épített. Az építési hatóság azt állapította meg, hogy az építési engedélytől nagyobb lett a ház, ezért büntetést szabtak ki. Az ügyfél fellebbezését elutasították. Segítségünkkel a bíróság megállapította, hogy a ház méretének eltérése a megengedett határon belül van, így az ügyfél mentesült a bírság befizetés alól.

 

Adójogi jogvédelem

Ügyfelünk tartós kórházi kezelése miatt késve adta le adóbevallását. Az adóhatóság emiatt bírságot szabott ki rá. Ügyvédi segítségünkkel az adóhatóság megváltoztatta elsőfokú határozatát.

 

Kérjük, ha további információra van szüksége vagy kérdése van, keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Kérem válassza ki milyen ügyben keres minket!
Fájlok feltöltése
Browse Files
Az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat megismertem, adataim kezeléséhez hozzájárulok.
Szeretnék feliratkozni a hírlevélre.
Küldés

Partnereink